mai 06, 2008

caut cuvinte

daca as putea, as gasi cuvinte pentru fiecare clipa in care cuvintele mi-au alunecat din suflet. daca as putea, as zambi atunci cand un om ar fi fost binecuvantat de zambetul meu. as strange un altul in brate atunci cand l-as vedea prabusindu-se. daca as putea, as uita clipele cand as fi fost manioasa. si le-as rascumpara pe cele in care as fi rostit cuvinte ce dor.

daca as putea, as scrie. as umple mii de pagini si daca as putea, as vorbi despre cat de gri si manios pare cerul cand o furtuna napadeste orasul. as scrie si despre zambetul unui copil caruia i-as fi scos limba in clipa cand taica-sau l-ar fi zorit sa se adaposteasca de furtuna.

si inca as mai scrie. despre noptile fara de luna si fara de speranta, cand timpul si amintirile stau in loc. si despre timpul si-amintirile ce n-ar vrea sa fuga, desi le-as implora. si as scrie despre amintirile pe care le-as pastra, daca le-as avea. si care s-ar incapatana sa fuga. as scrie despre durere. as scrie despre teama.

as scrie despre viata care incepe cu moartea. as scrie despre o galeata cu vopsea si despre un copil ce in mersu-i leganat s-ar fi impiedicat si ar fi cazut. in galeata cu vopsea. si as scrie despre bucuria din sufletul copilului cand ar zari primii fulgi. si mi-ar fi dor.

Niciun comentariu: