iunie 19, 2008

azi luna e violet

fluturul acela albastru era nastrusnic. si poznas. si... albastru... si a purtat-o pe micuta pe multe poteci... langa fluturul acela era.. asa usor sa zambeasca. sa se bucure.

in prima zi i-a descoperit marea... o scoica mica si argintie s-a cuibarit in manutele-i curioase. un calut de mare i-a zambit strengareste. o pietricica gri s-a pornit sa ii desluseasca zilele ce vor veni.
a intampinat-o cu un refuz politicos. si-a zis ca a vazut prea multi oameni mari pretuindu-l pe ieri si impodobindu-l pe maine. si si-a mai zis ceva... ii mai bine sa invete din greselile oamenilor mari... pe azi l-a ales.

cu multa atentie, a asezat pe nisipul auriu si scoica si calutul si pietricica. un val verde i-a furat privirilor lor. si-a luat fluturul si s-a pornit sa zideasca.

un machu picchu de nisip au construit. cu maiestrie. cu rabdare. cu perseverenta. prea aproape de limanul valurilor. din prea mult nisip... nu nisipul era problema... fundatia.. nu trebuia sa fie tot din nisip. totusi... e numa' un castel, pe o plaja pustie si neumblata.

s-au racorit cu o limonada. au pictat pitici veseli din albul norilor si s-au incantat privind o luna violet. au ras. au ascultat clipocitul valurilor, intrebarile oamenilor. graba lor catre acel maine, cateodata uitandu-i pe cei de aproape, i-a inspamimantat.

micuta avea o voce frumoasa si lina. la fel si fluturul. si, da. micuta stia. i-o spusese el de un milion de ori... ea nu prea nimerea notele... cu nici un chip insa nu si-ar fi oprit cantul. auzi... sa nu cante doar pentru ca nu nimereste notele...

2 comentarii:

Anonim spunea...

frumoooos :)... si daca tot e vorba de violet... nu mai bine luna sa fie alba si cerul violet? :)

http://www.imeem.com/marian-ionel/music/JFclMz2u/sfinx_intrun_cer_violet

danushka spunea...

hi hi hi... iti placu povestea... ma bucur... da' azi luna ii violet :)... hi hi hi... multam pt piesa. place :)