septembrie 15, 2008

canuta om sucit... catre un altul

16 septembrie.... da, 16 septembrie :P... zi adusa de timp si mangaiata de nori gri.

e de-ajuns o ploaie de-ajuns
si un curcubeu
de ma gandesc mai bine,
mai mult.

ploaia a asternut peste oras o perdea de picaturi reci. frunzele, inca verzi, sunt primenite de vantul inghetat, iar in cateva zile poate, toti arborii fi-vor improspatati. iar dupa ce noi, suflete alergande, ne vom fi minunat de culorile vii si de miresmele toamnei, aceasta va fi plecat in mod tainic, grabita parca... asa cum face mereu.
e o seara rece cu stropi mari aruncati in asfalt. orasului prafuit ii sunt spalate geamurile, strazile, aleile... fiece cotlon e rece si umed...

e de-ajuns un zambet de-ajuns
ce uneori ascuns a stat,
alungat de povesti triste
si de ganduri multe.

gandurile mi se indreapta catre un om drag mie...

e de-ajuns un mers saltaret e de-ajuns
jucaus si vesel
si o codita
la fel de saltareata
si cuminte
precum un pumnulet de om.

as fi vrut sa nu ploua. as fi vrut sa fie o zi cu seara si dimineata reci, dar luminoase. cu soare caldicel in amiaza si rosu in asfintit... da's neputincioasa... mai mult, cuvintele-mi sunt sarace si putine. desi as fi vrut sa am priceperea unui priceput si iscusit scriitor. asa ceva nu am primit in dar. mina insa, da.

e de-ajuns o poveste de-ajuns
rostita
in ritmuri domoale ori
prapastioase
dupa cum
si sufletul ce-asterne
ori rosteste povestea
simte.

ploaia tot mai bate darabana in pervaz. ma gandeam, speram... ma inchipuiam intr-o poveste si-mi imaginam cum ploaia, buchisind putinele cuvintele asternute, se va lasa induplecata... nu-i cu putinta... e incapatanata ploaia...

la multi ani, zana mica a toamnei!

2 comentarii:

mina spunea...

Draga Dani..iti multumesc..mai mult nu pot spune acum..am citit pe fuga..si te imbratisez cu drag virtual, pana peste cateva ore cand iti voi da un imbratisator real..acum ma duc din nou in toamna rece..

danushka spunea...

hi hi hi... nu fu' deloc azi toamna rece... in orasul prafuit. s-o fi lasat indurata de literele mici si negre ploaia cea incapatanata? ori... poate zana cea mica a toamnei o pus o vorba buna... nush... ziua a fost frumoasa si insorita si... vesela... si asa fu si mina :)