martie 30, 2009

dulceata de gutui

cutiute postale. de felurite culori si forme. citesc numele scris pe fragmente ingalbenite si incerc sa le incheg pe cele pictate cu vopsea albastra sau alba.
un scaun si o masa pecetluiesc intrarea in holul ce-l zaresc datorita usii deschise.

pasesc in holul inalt, privesc multele trepte. inainte de a pasi pe prima dintre ele bag de seama crapaturile zidului galben si ma gandesc la linistea ce va fi strapunsa de treptele ce vor fi parait la pasii mei.

inchid ochii si... tot liniste. netulburata. bucuroasa de complicitatea treptelor ma strecor delicat ca un motan. intre nivele zaresc o fereastra si rufe atarnande si ma astept ca din spatele usii enorme si prafuite sa isi arate chipul o batrana cu glas firav si zambet in ochii obositi. m-ar invita sa gust dulceata, sa privesc fotografii, sa ascult povesti dintr-un alt bucuresti. mi-ar destainui, poate, lucruri marunte dar fermecatoare. m-ar privi cu blandete si m-ar invata lucruri nebanuit de frumoase.
as pastra totul precum o comoara fara de pret.
si as invata sa fac dulceata de gutui.

19 comentarii:

Unknown spunea...

imi aduce aminte dulceata de gutui de "la medeleni"..frumoasa imagine..imi place mult si headerul..faina schimbare..

Octavian-Andrei Brezean spunea...

yum-yum si mai tanjesc si dupa dulceata cu (sau de) nuci :D

subscriu, frumoasa imagine, bun contrast, desi trebuia un pic mai mult detaliu scos din coltul de sus, dreapta :)

spor in continuare!

danushka spunea...

ma bucur ca va place!

octavian, iti multumesc foarte pentru gand :)
lina lumina sa ai!

mina spunea...

Ete na..octavian auzi la ea..cine-i domle domnu' asta octavian? Cred ca-i vorba doar de papuashu pintenashu care viseaza cu ochii deschisi bag seama la tot felul de dulceturi:))
p.s - mie mi-a atras atentia intr-un mod placut textul, first:)

danushka spunea...

:)

alex spunea...

superb !

danushka spunea...

multumesc!

Anonim spunea...

Parcă le și aud sunetul caracteristic de deschidere, cu geamurile zornăind ușor, mai ales când se lovesc de perete.
Frumos!

danushka spunea...

marturisesc ca m-am indragostit de locul in care am aflat-o... atata singuratate, atatea povesti intr-o singura fereastra...
multumesc!

Marius Palcior spunea...

imi plac geamurile tale...

danushka spunea...

ma bucura!

Anonim spunea...

ai locui intr-o casa cu ferestrele astea? sincer! pupici!

danushka spunea...

hmm... da! :)

Anonim spunea...

...si-atunci de ce toata lumea alearga dupa termopane??????????????????????????????????????????????????

danushka spunea...

hmm, vezi tu, drag anonim, toti putem alege... in functie de educatie, dorinte, vise, imprejurari si viziune... nu cred ca il pot condamna pe cel ce alege geamul termopan... pana la urma ceea ce conteaza sunt bunul simt, educatia... caracterul intr-un cuvant...
multumesc de trecere!

Anonim spunea...

Draguta mea,ce legatura au bunul simt si educatia cu termopanele??????????? Nici una! Si-atunci?????? Nici cu caracterul.........,sa-mi fie cu iertare... Pt tine educatie inseamna sa-mi pun termopane?! Iata ca eu n-am termopane si nu cred sa-mi pun! Am tocarie de lemn la ferestre,asemanatoare cu cea prezentata aici. E vreo problema? Asta spune ceva despre cat de erudita sunt,ce educatie si caracter am? Nu stiu ce-ai vrut sa zici...Si mai cred ca m-ai inteles gresit.Te-am admirat cand ai pus ferestrele astea si vazindu-ti entuziasmul - te-am intrebat daca ai vrea cu-adevarat sa fii proprietarul lor...Apoi m-am bucurat sa aflu raspunsul.Am intrebat mai mult retoric...oare de ce se prefera atat termopanele astea impersonale?,iar tu ai venit cu un raspuns halucinant... Te pup,Danusia! PS.Sunt o cititoare fidela si altadata erai muuult mai draguta cu mine...

danushka spunea...

hmmm... am dorit sa spun ca geamul termopan ori tocaria de lemn nu definesc un om. la fel cum faptul ca eu am pus poza asta aici nu face din mine un om cu un caracter ales.
si am mai dorit sa spun ca nu pot spune ceva rau despre un om care alege geamul termopan, la fel cum nici el nu poate face acest lucru despre mine, omul cu tocarie de lemn. pentru ca nu din asta rezulta caracterul... era doar un gand...
imi cer iertare daca am suparat in vreun fel. sa ai o zi buna!

Roxana spunea...

mmm, imi place sa vad ca nu sunt singura cu obsesii de gutui (fie ele sub forma de dulceturi sau nu) si de ferestre misterioase... frumos! :-)

danushka spunea...

multumesc de poposire si gandul lasat! m-au fermecat mereu ferestrele... iar gutuii... mmm... imi amintesc ca in curtea bunicilor aveam un gutui si rabdarea cu care asteptam roadele... :) si bucuria cu care le adunam... :)